Партията се събра на Национален съвет, за да гради стратегия за вота 2 в 1

БСП стяга редиците преди изборите. Партията се събра на Национален съвет, за да гради стратегия за вота 2 в 1. До 9 юни, когато гласуваме за нови български и европейски депутати, остават по-малко от 2 месеца. Пред социалистите на дневен ред стоят няколко задачи.

На първо място утвърждаване на предизборната платформа за европейските избори, след като са обобщени всички предложения на структурите на партията, както и приемане на критерии за номинация на депутати за 50-ото Народно събрание. На заседанието председателят на БСП Корнелия Нинова ще каже какво е свършила парламентарната им група до момента.

Нинова: Коцев и Стоянов трябва да подадат оставки. МВР не може да проведе честни избори

„Като приемем критериите на следващото заседание, ще си подредим и листите. Трябва да отидат образовани хора, които имат опит от българския политически живот. Трябва да могат да убеждават колегите си от Европейския съюз за взимането на определени решения. Връзката между двата парламента е много важна”, коментира  Румен Гечев от БСП.

„Сега ще приемем и платформи за предстоящите избори. Не се занимаваме със скандали, които тресат разглобената сглобка”, поясни Филип Попов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase