Според него новите конституционни промени означават баланс при поемането на отговорност

Няма никакво съмнение кой е реалният премиер в България. Това не е Димитър Главчев. Очевидно Пеевски и Борисов редят кабинета.  Това каза зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев в ефира на „Твоят ден”. 

Владислав Панев: Живко Коцев не е най-добрият вариант за главен секретар на МВР след изборите

По думите му през земеделския отрасъл минават милиарди, така че вероятно исканата рокада не е случайна. "Интересите към субсидиите са огромни, също и тези за назначения на високи позиции в министерството. Кирил Вътев идва от реалния сектор и разбира проблематиката", смята той.

Според Панев новите конституционни промени означават баланс при поемането на отговорност. "Текстовете трябва да се напаснат към действителността. Имаме реален ефективен парламентарен контрол, ще има въпроси към двама министри днес. Със сигурност балансът е по-голям, отколкото когато цялата власт бе концентрирана в президента", обясни депутатът.  

Относно проблемите в Агенция "Митници" Панев коментира, че те съществуват още от фейлетона на Алеко Константинов за солунската митница („Разни хора, разни идеали III“).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase