Кой е готов да плати за това и има ли уловка

Германският аерокосмически център търси участници в тестове, в рамките на които одобрените кандидати ще трябва да лежат в продължение на два месеца, без да стават нито веднъж. Възнаграждението ще бъде 18 000 евро.

На пръв поглед това да не ставаш два месеца от леглото, да забравиш будилника и да не се налага да бързаш за някъде звучи като добра идея. Има обаче уловка - леглото ще е под наклон от шест градуса, следователно главите на наземните астронавти ще бъдат под нивото на краката, и то през цялото време. В това положение на тялото към главата ще има прилив на течности, а вътрешните системи на организма ще трябва да се реорганизират. Освен това ще се промени натоварването на мускулите.

С научна цел: Дават 12 хил. евро за два месеца лежане в легло

Учените ще наблюдават какво се случва с човешкото тяло, когато то е в положение, близко до това на истинските астронавти. Изследването се провежда, за да няма изненади по време на космически мисии. Така астронавтите ще знаят по-добре как правилно да се подготвят за дълги полети.

Участниците в тестовете ще бъдат разделени на групи. В едната ще се изпълняват упражнения за издръжливост и заякване на мускулите - в легнало положение, разбира се. В другата група мускулите на тестваните ще бъдат съкращавани с помощта на електрически импулси. След като сравнят различните техники и резултати, учените ще могат да определят как по-добре да поддържат жизнеността на тялото на астронавта.

Дават 11 000 евро на желаещи да не стават цял месец от леглото

Могат да участват жени и мъже на възраст между 24 и 55 години, с ръст от 1,53 до 1,90 метра, с индекс на телесната маса (ИТМ) между 18 и 30, в добро здраве, непушачи и с добър немски език. Изследването ще се проведе в Кьолн, където се намира централата на Германския аерокосмически център. След като прекарат два месеца в леглото, участниците ще бъдат подробно изследвани в продължение на още три месеца.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: dariknews.bg