Това e класически десерт, който се състои от три кори многолистно тесто
Милфьой (Mille-feuille или Millefoglie) e класически десерт, който се състои от три кори многолистно тесто, разделени от два слоя сладкарски крем. Произходът му е неясен - или е от Италия, или от Франция.
Баницата слънце: Как се приготвя традиционният български зелник (ВИДЕО)
Сладкарят на сладкарите Мари-Антоан Карем е подобрил този сладкиш в началото на XIX век, а по време на Наполеоновите войни милфьой е бил широко известен под името „Наполеон“ (Napoleon). Но освен връзка с името на императора се предполага, че е възможно да е видоизменено от „Napoletano”, указващо родното място на „хилядата листа“ - Неапол.
Как се приготвя с патладжан гледайте във видеото.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase