Липсват дългосрочни данни за безопасност и висока ефективност на интервалните диети

Замразените плодове и зеленчуци са също толкова добри, колкото и свежи. Така се запазват хранителните вещества в тях, разказва репортаж на "Дойче веле".
Определено е добре за организма да включва фази на гладуване или ограничаване на храната. Полезно е за регенерация на клетките, започват процеси по пречистване на тялото. Те предизвикват механизми за възстановяване и изхвърляне на замърсителите, разказват диетолози. 

Какво е кимчи и защо е полезно

Според проучванията, интервалните диети са високообещаващи, но липсват дългосрочни данни за безопасност и висока ефективност. Съветът на някои е – опитайте и вижте как ще се почувствате. Друг съвет е да се храним като викингите. Северната диета е като Средиземноморската диета, но с храни, които са по-свързани от Севера. Важна е общата тенденция – много зеленчуци, много фибри, добри масла и мазнини, малко месо и малко полуготови продукти.  

Повече гледайте във видеото. То е част от поредицата „В добра форма“ на „Дойче веле“, която се излъчва всеки вторник от 14.30 ч. и в четвъртък от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!