Съоръжението "виси" над фиорд и предлага зашеметяващи пейзажи

Нова „плаваща“ стълба бе открита в Норвегия. Тя е наречена Stigull  и е с дължина 131 фута. Стълбата виси на около 2591 фута над норвежкия фиорд в малкото селце Лоен, в северозападната част на страната.

Атрактивното съоръжение може да накара повечето хора да треперят казва Хелге Бьо, който ръководи процеса на изграждане на стълбата. Той допълва, че погледнато от висящия мост Gjølmunne в Лоен изглежда така, сякаш хората се носят във въздуха.

Стълбата има 120 стъпала и е най-новото допълнение към адреналиновите приключения в селцето, което е част от маршрута за катерене Via ferrata.

Пътешествие по един от най-красивите жп маршрути в Европа (ВИДЕО)

Stigull разкрива изумителните пейзажи на норвежката природа, погледнати през погледа на завладяващата тръпка от „летенето“ в небето. Стълбата е под ъгъл от 45 градуса и е достъпна само за алпинисти, които вече да стигнали до част от маршрута на Via ferrara.

Загадъчната Норвегия: Любопитни факти за красавицата на Скандинавието (ГАЛЕРИЯ)

„Ако можете да преглътнете главозамайващите височини, гледката си заслужава – помислете си за блестяща синя вода, обградена от планини и облаци“, казва още Хегел Бьо – „човекът зад стълбата“.

След като се изкачите докрая на стълбата и стигнете върха на Mount Hoven, ще бъдете възнаградени не само с разкошните пейзажи на Норвегия, но можете и да хапнете в ресторант, след което да слезете „обратно на земята“ с кабинков лифт.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: CNN