Плъзват мародери и вандали, които разграбват над 1600 магазина и разпалват хиляди пожари

През 1968 г. на професионалните тенисисти им е разрешено да участват в турнирите от Големия шлем и спортът става много популярен. Така тревните игрища на West Side Tennis Club не могат да се справят с експолатацията на професионалния тенис. Последният турнир във Форест Хилс се състои в края на лятото на 1977 г. 

98-годишна американка играе тенис, плува и се превръща в инфлуенсър (ВИДЕО)

Лятото на същата година е много горещо в Ню Йорк и е изпълнено с размирни събития. През юли мълния удря една от основните електроцентрали в града, което води до мащабно прекъсване на тока. Засядат безброй асансьори с хора в тях, тунелите са затворени принудително, защото вентилацията не работи, а от метрото са евакуирани хиляди пътници.

Григор Димитров подари медальони на родителите си

Плъзват мародери и вандали, които разграбват над 1600 магазина и разпалват хиляди пожари. Конгресът оценява щетите от погромите на около 1,3 милиарда. Полицията задържа 3776 души, а това са най-масовите арести в историята на града.

По същото време във Форест Хилс броди Дейвид Бърковиц, известен като Сина на Сам. От юли 1976 г. до юли 1977 г. той убива шестима души и ранява тежко седмина. Две от жертвите му са намерени много близо до клуба, на който се провежда US Open.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase