"Едно по-мащабно мислене би помогнало на всеки да оправи собствената си градинка", смята Екатерина Латинова

„В момента сме във втори колумбов момент – откриваме възможностите за обмен между Земята и Космоса”, каза бившият външен министър Соломон Паси в предаването „На фокус”.

Той е в организацията на международен фестивал „Ало, Космос”. Физикът Андрю Коутс ще бъде в България за участие в този проект и ще разкаже за мисиите, в които е участвал и които са помогнали да опознаем повече слънчевата система. Той е част от програмата на „Ало, Космос” – вече ежегодно събитие, в което млади хора се срещат с личности и технологии, които минават отвъд атмосферата. В събитието има участие и на американски, италиански, унгарски учени.

Проф. Коутс: Един ден хората ще се върнат на Луната, Марс още е висока цел

Целта на тази програма е да се предизвикат мечтите, мащабите на следващото поколение. „В Европа има остър дефицит на въображение, последните европейски избори доказаха това”, каза Паси. Той изтъкна българските постижения – българската база на Антарктида.

Според Екатерина Латинова - проектен координатор STEAM&Space, едно по-мащабно мислене би помогнало на всеки да оправи собствената си градинка.

Целия разговор гледайте във видеото.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase