Бившият и настоящият президент на САЩ се изправиха един срещу друг в политически дебат

Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски дебат на Си Ен Ен по важните теми за страната и света. Това се случва за първи път от последния дебат между двамата - в кампанията преди предишната битка за Белия дом.

Според анализатори Байдън се е провалил в най-важната си задача - да отхвърли опасенията около възрастта си и да превърне изборите в референдум срещу опонента си. Според анализатори Тръмп повтаря неистини, включително и тази за откраднати избори през 2020 година.

Тръмп vs. Байдън: Двамата кандидати за президент на САЩ - в политически дебат

В лагера на демократите имало сериозна загриженост от представянето на президента, като първите му отговори по време на дебата дори са предизвикали паника. Пред Би Би Си приближени на Байдън са заявили, че висши служители на Белия дом се срещат, за да обсъдят възможностите.

Макар първичните избори на демократите да са приключили отдавна, представянето на Байдън със сигурност ще доведе до още повече размисли сред членовете на партията за това дали втората му номинация за президент е била правилният ход.

Кремъл: Путин не е ставал посред нощ, за да гледа дебата между Байдън и Тръмп



В проучване на Си Ен Ен след дебата, повечето гласоподаватели са заявили, че Тръмп се е представил по-добре от Джо Байдън, като повече от 2/3 от тях са заявили, че Тръмп е победител. Но 81 % от анкетираните са категорични, че дебатът няма да повлияе на избора им през ноември.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase