Звездата ще изиграе легендарния Д-р Дуум

Marvel Studios изненада отново феновете си с връщането на една от най-големите си звезди във Вселената на супергероите - Робърт Дауни Джуниър. Актьорът ще участва в два нови филма от хитовата поредица "Отмъстителите" - Avengers: Doomsday и Avengers: Secret Wars. Дауни ще изиграе легендарната роля на злодея Виктор фон Дуум, или Доктор Дуум. 

Типично в стила на неговия герой Железеният човек, появата на Дауни беше епична - той излезе иззад група мъже, облечени в маслинови роби. Самият той беше облечен със зелен костюм и качулка, а лицето му беше скрито зад маска.

„Железният човек“ Робърт Дауни Джуниър: Наркотици, алкохол, затвор и... „Оскар“ (ГАЛЕРИЯ)

Напреженението в залата прерастна в силна емоция след като Дауни свали маската и качулката си и заяви "Нова маска, същата задача".

Дауни представен на сцената като "най-великия актьор в света".

"Какво да ви кажа, обичам да играя сложи образи", допълни акьорът.

Харисън Форд става част от вселената на "Марвел" в новия филм за Капитан Америка (ВИДЕО+СНИМКА)

Феновете на Дауни и Марвел веднага направиха асоциация с появата на Тони Старк във филма за Железния човек и начина, по който актьора обяви, че се става част от новото приключение.

Той също така публикува в Instgram снимки с маската на Д-р Дуум. 

 

Дауни стана една от най-големите филмови звезди в света, след като влезе в образа на Железния човек. След поредица от успешни филми в образа на Тони Старк, той реши да се оттегли от вселената на "Марвел", а героят му загина, за да спаси света от злодея Танос.

Снимка: Getty Images

За студиото се оказа истинско предизвикателство да намерят друг главен герой, който да запълни огромната празнина, която Дауни остави след напускането си, затова връщането му е от огромно значение за света на супергероите и на Марвел.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase