Това коментира президентът преди клетвата на кабинета „Главчев 2”

Политическата криза не е отминала. Тя ще намери своето разрешение, когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство, което да излъчи не просто редовно, а ефективно редовно правителство. Това коментира президентът Румен Радев преди клетвата на кабинета „Главчев 2”.

„Продължавам да настоявам борбата с купения и контролиран вот да бъде издигната в приоритет. Това уродливо явление изкривява вота на гражданите и дава възможност на компрометирани фигури да се домогнат до парламента, да се обличат в институционална власт и да се разпореждат със съдбата на българите. Това нагнетява отвращение и безнадеждност у хората и руши политическата система и държавността”, подчерта държавният глава.

Кабинетът „Главчев 2” положи клетва пред Народното събрание (ВИДЕО)

Радев коментира, че оставя настрана спекулациите „на кого принадлежи Атанас Илков”. „Това ще покажат неговите действия в предизборната кампания, където МВР има голяма роля за пресичане на купения и контролиран вот. Надявам се да бъде човек не на този или онзи, а на българските граждани”, подчерта президентът.

От президентската институция коментираха и старта на политическите преговори за излъчване на нов еврокомисар - процедура, която започна с назначаването на служебния кабинет. „Служебното правителство е добре да чуе партиите. Решението накрая е на Министерския съвет”, посочи Радев.

„България има няколко човека, които са изключително добре подготвени и биха защитили себе си, интереса на страната и интереса на цяла Европа”, смята вицепрезидентът Илияна Йотова.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase