Новият вътрешен министър посочи приоритетите, които си поставя

Свързан съм само и единствено с Министерството на вътрешните работи повече от 37 години и такъв ще остана - равноотдалечен от всички политически субекти. Това заяви новият силов министър Атанас Илков по време на пресконференция в МВР след клетвата на новото служебно правителство.

Калин Стоянов: Не допуснах „ала-бала” на изборите, това не се прощава

Той обясни, че е имал покана за разговор единствено от премиера Димитър Главчев. „Никой друг не е водил разговори с мен за министър на вътрешните работи в предходните правителства. Дадох положително съгласие да участвам в това правителство като вътрешен министър”, заяви Илков.

Той посочи основните приоритети, по които ще работи оттук насетне в МВР. „Най-важно - да очертаем всички приоритетни задачи оттук насетне, както и да избегнем всякакви спекулации, на които станахме свидетели и в днешния ден. Не на последно място - колегите от МВР, които изпълняват служебните си задължения, да почувстват известно успокоение, за да започнат да работят нормално”, каза Илков.

Поздравления и критики: Политиците след клетвата на кабинета „Главчев 2” (ОБЗОР)

„Осъзнавам отговорността, която поемам с оглавяването на МВР. Смятам, че съставът, който работи в МВР, за пореден път е доказал своя професионализъм, качества и умения. Умее да работи във всякакви условия. Убеден съм, че всичко онова, което очаква обществото, президента и премиера от нас, ще бъде изпълнено. Ще гарантираме прозрачни и честни избори и противодействие на купения вот. Друга наша основна задача е и справянето с пожарите в страната. Ще продължим да овладяваме всички кризисни ситуации с пожарите и други бедствени положения на територията на страната”, посочи още Илков.

Още основни приоритети, които си поставя Вътрешното министерство, са овладяването на битовата престъпност и производството и разпространението на наркотични вещества. „Ще следя всеки един колега, който се опитва да неглижира и пренебрегва служебната си дейност”, добави Илков.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase