По твърдения на Киев е унищожен руски склад с ракети и боеприпаси

13 души бяха ранени при голяма украинска атака с дронове в Русия. Тя предизвика мощен взрив и принуди част от жителите на руския град Торопец да се евакуират.

В социалните мрежи се появиха видеа и снимки, на които се вижда огромно сияние в небето. Спътници на НАСА са засекли няколко източника на висока температура от тази зона. Отчетено е и слабо земетресение в района.

Украйна започва да използва дрон-бомбардировач (СНИМКА)

Според източници от украинските служби за сигурност, цитирани от „Ройтерс”, при атаката е унищожен руски склад с ракети, управляеми бомби и артилерийски боеприпаси. Според руското министерство на отбраната през нощта са били свалени 54 безпилотни апарата, изстреляни от Украйна, срещу пет руски области.

Местните власти настояха, че в града, който има население около 13 хиляди души, обстановката е нормална. В същото време беше обявено, че училищата и детските градини остават затворени в сряда. 

"Противовъздушните системи на Министерство на отбраната си свършиха работата. Дроновете бяха свалени. Но отломки от тях предизвикаха пожара. Сега евакуираме населението - тези в опасната зона. Всички работим заедно на територията на града. Всички институции са тук и се спазва обществения ред", каза Игор Руденя, губернатор на Тверска област.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase