Според Георги Харизанов лидерският дебат е единственото решение на политическата ситуация в момента

Двата големи дефицита на предизборната кампания са липсата на разговори за политика и липсата на лидерски дебат. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов. Заедно с банкера Левон Хампарцумян коментираха политическия пъзел у нас и предстоящите избори, както и приемането на еврото в студиото на "Събуди се".

„Голяма част от хипотезите имат за цел предварително да уязвят определени партии и да настроят хората срещу тях. Лидерският дебат е единственото решение. Липсата му е много голям проблем. Единственият, който се опитва да говори за това, е Борисов, но той изглежда сам дори в ГЕРБ. Дебатът е шанс човек да покаже добрите си страни”, смята Харизанов. 

Според Хампарцумян политическият дебат в България е на примитивното ниво на зелена еуглена.

Стив Ханке пред NOVA: Българският лев е клонинг на еврото (ВИДЕО)

„Стив Ханке си има една хубава пенсия и живее в друга държава. Той си е узурпирал позицията „баща на Българския валутен борд”, което най-вероятно му върши академична работа в професорските му неща. Но всъщност Валутния борд го направи Доплер с хора от Виденовото правителство, български екипи и такива на Международния валутен фонд”, посочи Хампарцумян.

„Не много бордове са успешни в света. Българският е един от малкото, който донесе добри резултати”, добави той.

„Много често забравяме, че сме конкуренти с останалите държави. Ханке е от държава, чийто интерес е световните пазари да се доминират от американския долар”, каза Харизанов. Според него „да очаквате да каже нещо добро за еврото е в сферата на добрите пожелания” и най-вероятно никога няма да се случи.

„Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст каква корумпирана държава сме. Тук няма политик, който дори да се доближава до финансовите успехи на Пелоси и мъжа ѝ”, добави той и поясни, че това не означава, че в България няма корупция, но това не е и основание за коментара на Ханке.

„Няма значение какво говори Ханке, има значение ние какво виждаме тук”, заключи Харизанов.

Целия разговор вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase