Храмът отваря през декември след опустошителния пожар от 2019 г.

Парижката катедрала „Нотр Дам” ще бъде достъпна за посетители от 8 декември тази година, но само с предварителни резервации. Групите ще трябва да почакат до февруари следващата година, съобщи АФП, като се позова на интервю на мениджъра за връзки с обществеността на катедралата пред местно издание. Тогава ще бъде отслужена първата празнична литургия в храма-шедьовър на готическото изкуство, поразен от пожар на 15 април 2019 г.. Входът ще е безплатен, с изключение на музея в катедралата, който е със специален статут. Посещенията обаче ще трябва да бъдат запазени на уебсайт. Резервацията ще е лесна, достъпна два дни предварително и ще гарантира точен час на влизане в храма.

След реставрацията: Дизайнерски одежди и мебели ще красят „Нотр Дам”

Ще е възможно в храма да се влезе и без предварително запазен час, но посетителите ще трябва "да се въоръжат с търпение", защото се очаква до 40 000 души дневно да искат да влязат в катедралата.

Групи поклонници ще бъдат посрещани в катедралата от февруари следващата година, след регистрация и на малки групи до десет души максимум.

Редактор: Габриела Винарова
Източник: Антоанета Маркова, БТА