Потърпевшите ще търсят правата си в съда

Спор за паркомясто в Костинброд завърши с престрелка между съседи. Кадри от случилото се бяха изпратени до NOVA, а потърпевшият от стрелбата мъж е със сериозни наранявания. По него е стреляно с газов пистолет с топчета.

„Досега не сме имали проблеми със съседите заради паркомястото. Това беше първият подобен инцидент. На 23 септември наша гостенка беше спряла на въпросното място. Празнувахме, а Орлин - съседът, започна да крещи, че имаме три минути да преместим колата”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшият Румен.

Междусъседски спор заради шум ескалира до кражби, заплахи и побой (ВИДЕО)

Той и съпругата му слезли, за да преместят автомобила на гостенката. „Започнахме да разговаряме с Орлин, като му обяснихме, че това е общинско място и всеки може да паркира там. В следващия момент жена му излезе и започна да стреля по нас. В един момент видяхме, че всъщност и двамата стрелят, и то от много близко разстояние”, разказа потърпевшият.

Съпругата му Юлияна обясни, че въпросното паркомясто е продължение на тротоара и е общинско. „Не сме говорили чие е, но са казвали, че там си паркират колите, защото смятат, че пространството е към тяхната къща. Но там спират и други хора”, заяви тя. И подчерта, че ще търсят правата си по съдебен път. "Имаме извадени медициснки свидетелства. Очевидно нашите съседи са конфликтни. Имаме малко дете. Аз много често съм сама с него вкъщи и се притеснявам", сподели още жената. 

Повече по темата гледайте във видеото.