Защо популярните лица от екрана застанаха зад медицинска кауза?

Надеждата се губи лесно, още повече когато обстоятелствата са трудни. Когато човек чуе най-тежката диагноза "рак" не си мисли как да има деца. "Запази надежда" – с това име две от най-любимите ни лица от екрана -  журналистът Стаси Айви и актьорът Дарин Ангело, се впускат в кауза, която си заслужава.

„За втори път участвам в каузата, но тя се провежда за 6-та година. Тя цели не само замразяване на яйцеклетки и сперматозоиди, а замразяване преди онколечение, тъй като лъчетерапията и химиотерапията могат да увредят тялото и да няма възможност за поколение”, каза Стаси Айви.

„Октомври месец е месецът, в който много се говори за онкологични заболявания. Не ни остава време да мислим за превенцията. След една такава болест, лечението уврежда репродуктивните органи. Много е хубаво, когато предварително си взел мерки, за да продължиш живота си”, смята Ангелов.

"Най-хубавата новина е, разбира се, когато видим бремена жена, но най-най щастливата новина
беше, когато в Европа излязоха правилата за съхранение на фертилитет. Ние вече имахме родено бебе, след успешно лечение на такъв случай", посочи д-р Мила Кайрякова.

Още по темата гледайте във видеото.