Президентът на САЩ каза, че законът е необходима помощ за работниците в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп снощи подписа пакета за икономическа помощ от 2 милиарда долара, за да намали икономическото въздействие на новия коронавирус в САЩ, предаде БГНЕС.

По-рано предложението за най-голяма държавна помощ беше прието от Камарата на представителите, където мнозинството са демократи, както и в Сената, където има републиканското мнозинство, и влиза в сила с подписа на президента.

Тръмп каза, че законът е необходима помощ за работниците в САЩ, засегнати от икономическите последици от епидемията COVID-19. Пакетът за икономическа помощ предвижда фонд от 500 милиарда долара за индустрията. Идентична сума ще бъде заделена за мярката от от по 3000 долара за всяко американско домакинство.

Тръмп обеща апарати за дишане на приятелите на САЩ

Предложението включва 350 милиарда долара заеми за собственици на малък бизнес, както и 250 милиарда долара помощ за безработни.

Други 100 милиарда долара ще бъдат разпределени за болници и здравни системи. Това е най-големият пакет от помощи, одобрен някога от Конгреса и представлява почти половината от сумата, която правителството на САЩ харчи годишно.