Контейнерите, съдържащи пестициди, чакат да бъдат извозени до депо за опасни отпадъци, а миризмата трови хората. Собственикът на имота се опива безуспешно да се отърве от тях...

Еко бомби години наред стоят в двор на русенското село Бъзън. Контейнерите, съдържащи пестициди, чакат да бъдат извозени до депо за опасни отпадъци, а миризмата трови хората. Собственикът на имота се опива безуспешно да се отърве от тях.


През 2006-а Димитър купува сгради, построени върху държавна земя. Заедно с имота обаче той наследява и екологичните бомби.  


От 2007-а собственикът на имота започва да подава жалби, за да отърве себе си и съселяните си от зловонията. Но всички институции си прехвърлят отговорността.


Никой не поема и ангажимент за премахването им.


От 11 – те стоманобетонни куба излиза течност, която мирише лошо. Хората в Бъзън не знаят как ще дишат, когато времето се стопли и вонята стане невъобразима.


Област Русе е  изразходила вече 243 хиляди лева за обезопасяване, събиране на пестицидите и поставянето им в такива кубове. По нареждане на областният управител на Русе ще бъде проверен начинът на усвоените пари и опасни ли са кубовете.


Проверката ще започне в средата на април.