Във връзка с решението на Лондон Съединените щати подчертаха за пореден път, че няма да изпращат сухопътни войски в Либия...

Решението на Великобритания и Франция да изпратят екипи от военни съветници в Бенгази в подкрепа на опозицията срещу Кадафи ще навреди на шансовете за скорошен мир в страната. Това заяви пред Би Би Си либийският външен министър Абдул Ати ал-Обейди. Според него чуждестранно военно присъствие може да спомогне единствено за удължаване на конфликта. 


Във връзка с решението на Лондон Съединените щати подчертаха за пореден път, че няма да изпращат сухопътни войски в Либия.


Президентът Обама от самото начало на операциите даде ясно да се разбере, че няма да има американски войници на либийска земя, заявиха от Държавния департамент с уточнението, че в Бенгази има цивилен представител на Вашингтон – Крис Стивънс, който поддържа тесни контакти с лидерите на опозицията в Преходния национален съвет.


Съединените щати обаче продължават да оставят отворена възможността да въоръжат либийските бунтовници, които се сражават срещу силите на Муамар Кадафи.