Веднага след новината за смъртта на Осама бин Ладен всички американски дипломатически мисии по света бяха поставени в състояние на повишена тревога. Причината е, че има опасност последователи на терорист номер едно да се опитат да извършат нападения, за да отмъстят за смъртта му...

Веднага след новината за смъртта на Осама бин Ладен всички американски дипломатически мисии по света бяха поставени в състояние на повишена тревога. 


Причината е, че има опасност последователи на терорист номер едно да се опитат да извършат нападения, за да отмъстят за смъртта му. 

В същото време държавният департамент предупреди американците, които пътуват в чужбина да бъдат внимателни, заради възможни антиамерикански прояви и изблици на насилие. 


Ведомството призова гражданите в района на Пакистан, в близките дни да не напускат домовете и хотелите си и да избягват места, където има масови събирания на големи групи хора. Интерпол също предупреди за повишен риск от терористични атаки. Великобритания също засили охраната на посолствата си.