При ракетно-бомбени удари на силите на НАТО през изминалата нощ са унищожени военни кораби на режима в Джамахирията. В телевизионния репортаж се твърди, че на него е показана среща на Кадафи с високопоставен представител на режима в Либия...

Либийската телевизия излъчи кадри с лидера на режима в арабската страна Муамар Кадафи.

 

В репортажа се твърди, че той е заснет вчера. Според анализатори целта е да бъдат опровергани слуховете, че Кадафи е убит или е избягал от Либия.

 

При ракетно-бомбени удари на силите на НАТО през изминалата нощ са унищожени военни кораби на режима в Джамахирията.      

В телевизионния репортаж се твърди, че на него е показана среща на Кадафи с високопоставен представител на режима в Либия.

 

Той бил част от делегацията, която посети Москва през тази седмица. За последен път Полковникът се появи по либийската телевизия на 11 май. Бойни самолети на НАТО бомбардираха резиденцията му в Триполи на следващия ден.

 

Последва аудиозапис, за който се твърдеше, че на него е записан гласът на Кадафи. В него той обяви, че не може да бъде убит от силите на НАТО.

 

Силите на НАТО са потопили осем бойни кораба на либийския режим на Муамар Кадафи при въздушни удари. Плавателните съдове били потопени при координирани атаки срещу пристанищата Триполи, Ал Хумс и Сирт. Районът ан либийската столица е бил подложен на интензивни ракетно-бомебни удари.