Листовките ще са само с 45 въпроса, вместо досегашните 60...

Нови правила за изпитите за книжка. От 15 септември листовките вече ще са само с 45 въпроса, вместо досегашните 60.  Това обаче няма да направи теоретичния изпит по-лесен, защото верните отговори ще бъдат повече от един и ще трябва да открием всичките.


Попълнените тестове ще се проверяват от специални електронни куфарчета. 


Дори и да сме най-добрите в наизустяването на листовките, това вече няма да ни помогне.


Максималният брой точки вече ще бъде 87. С условието, че вместо да имаме право на пет сгрешени въпроса, неправилните ни отговори вече ще стигнат до девет.


Макар и да имаме по-малко въпроси на изпита, времето за решаване на листовките ще остане същото - 40 минути. В борбата срещу купените предварително листовки и шофьорски изпити ще се включи и специална техника.


Инспекторите пък ще имат специални карти, с които ще задействат куфарите. Освен че само изпитващите от ДАИ ще разполагат с техниката, те вече ще бъдат превозвани до изпита от специални автомобили.


Ако сега изберем верния отговор и го отбележим с друг символ освен хикс, това ще се счита за грешка. От средата на септември обаче дори и да отбележим с грешен знак отговора, ако той е верен специалният куфар ще го признае. Така наречените куфари ще спестят и нервите на курсистите, защото само 15 секунди след предаването на теста, те ще знаят дали са издържали изпита.