Този ремонт е само козметичен. Същинската реконструкция на този участък ще бъде догодина.

Само седмица след като \"Календар\" показа как изглежда опасният 130-ти километър на магистрала \"Тракия\", държавната агенция \"Пътна инфраструктура\" започна спешен ремонт на проблемния участък. Заради тежките катастрофи, взели десетки жертви, 130-тият километър придоби печална известност на \"отсечка-убиец\".  

След като на място заведохме директора на Областното пътно управление в Пловдив - Атанас Ташков, и той самият се увери, че участъкът действително е опасен заради неравностите и пропаданията на места, резултатът от неговото обещание вече е налице.

Целият участък от разклона за Карлово до отбивката за Раковски и в двете платна ще бъде преасфалтирана, така че да няма повече неравности, които да предизвикват тежки катастрофи, като тази с автобуса, при която загинаха 9-ма души, а месец по-късно близо до същото място се обърнаха четири камиона.

Този ремонт е само козметичен. Същинската реконструкция на този участък от магистралата е планирана за догодина.

Тогава се предвижда на пътя да бъде поставена и специална маркировка, която ще пречи на шофьорите да заспиват. Тя ще издава шумове и ще предизвиква вибрации в колите без това да създава опасност от изгубване на управлението.