Към Пападимос беше отправена специална покана за среща в президентския дворец...

Политическите лидери в Гърция се споразумяха за кандидатурата на бившия шеф на Европейската централна банка Лукас Пападимос за премиерския пост.

 

Той беше поканен на среща в президентството с лидерите на трите водещи политически партии и президента.

 

Към Пападимос беше отправена специална покана за среща в президентския дворец, която тече в този момент. Текат последни разговори и уточнения между държавните мъже. Всеки момент се очаква да се пристъпи към процедура по обявяване на името на новия премиер.

 

Междувременно сутринта 50 депутати от управляващата партия ПАСОК излязоха с протестно писмо, в което заплашваха, че ако днес не бъде обявен новият премиер, ще напуснат парламента.

 

По процедура след обявяването на новия премиер и кабинет министрите ще положат клетва и ще поискат вот на доверие от парламента. Тъй като времето притиска стабилността на Гърция най-вероятно това ще стане в рамките на деня.

 

За това как ще бъдат разпределени министерствата между политическите партии в новото правителство, както и информация за политическите събития в следващите часове, очаквайте в централната емисия на \"Новините\" в 19.00 часа.