И при двата инцидента няма пострадали.

Автобус на компанията \"Рожен експрес\" се запали в движение на пътя Смолян - Смилян в района на село Чокманово. Няма пострадали.

Най-вероятната причина е неизправност на двигателя. 26-имата пътници са успели да излязат своевременно. Екип на пожарната в Смолян е угасила автобуса, преди да изгори напълно. Проверка установи, че 20-годишният автобус марка \"Неоплан\" е минал преглед преди 3 месеца и половина. Според директора на Автомобилната инспекция в Смолян Атанас Ружинов, автобусът се е използвал рядко, но днес се е наложило да покрие линията Смолян - Смилян. По случая тече разследване.

Казанлъшки микробус, превозващ ученици на екскурзия, се запали по време на почивка на групата на Прохода на Републиката. Няма пострадали при инцидента, съобщи комисар Алекси Алексиев от МВР - Стара Загора. Автомобилът е превозвал 19 ученици от гимназията \"Св. Св. Кирил и Методий\" в Казанлък на екскурзия в Арбанаси. Пожарът е станал по време на почивката. Огънят е угасен и няма опасност за децата, съобщиха още от МВР. /Информацията е на БНР.