Трима оцелели бяха спасени от полупотъналия край Тоскана круиз...

Всички българи, пътуващи на кораба, който потъна край бреговете на Италия, са невредими. Това заявиха за Новините на Нова телевизия от външното ни министерство.

Компанията собственик се е ангажирала да се погрижи за седемте наши сънародници, част от екипажа на плавателния съд. В безопасност е и пасажерката с български паспорт, която от години живее в Италия. В същото време броят на жертвите вече е 5, след като водолази намериха днес две тела на възрастни мъже в задната потопена част от кораба.
  
Трима оцелели бяха спасени от потъналия частично круизен кораб \"Коста Конкордия\". Пожарникари извадиха южнокорейски младоженци и италианец от екипажа, останали блокирани в плавателния съд. Според информации в местните медии, Марико Джампетрони е бил със счупен крак. 29-годишните мъж и жена от Южна Корея, каращи медения си месец на круиза, пък бяха извадени невредими от каютата си. Двамата останали блокирани там, тъй като след сблъсъка на кораба с подводен риф изгасна електричеството и електронните ключалки на вратите на каютите престанаха да работят.

По последни данни след съпоставка на информацията, броят на хората, смятани за изчезнали след крушението, беше сведен до 17. Жертвите засега са три, а ранените при инцидента и последвалата паника 40.

В ареста продължава да е Франческо Шетино - капитанът на луксозния, тежащ 114 500 тона, кораб, който е обвинен в убийство, причиняване на катастрофа и бягство преди да бъде завършена евакуацията.

\"Той беше роден зле и свърши още по-зле\" пише вестник \"Джорнале\", посочвайки, че когато корабът \"Коста Конкордия\" е бил пуснат на вода традиционната бутилка шампанско, ударена в борда, не се е счупила, еоето се счита за лошо предзнаменование.