Премиерът Бойко Борисов посети Кърджали и Мадан...

Един месец срок са си дали банките и правителството за изход от проблемната ситуация в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали.

Преговорите са водени с международните директори на банките-кредитори и те са поели ангажимент да търсят нов мениджмънт на завода.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че ще са необходими около 20 млн. лева инвестиции в нови инсталации в комбината.

Освен в Кърджали, Борисов беше и в Мадан. Там стана ясно, че сделката за „ГОРУБСО-Мадан" е финализирана, а държавата е спряла процедурата по отнемането на концесията на мините.


Пред работниците, Борисов каза:

 

„Защото като чета вестниците и гледам новините вечер, разбирам, че съм се разбрал с Доган, с ДПС, че сме направили някаква ундурма тука. Но в случая сме се намесили само заради вас. Обратният вариант беше днеска да научите, че просто е приключила концесията и отиваме да чакаме. И този обратен вариант, до вчера, Захариев не отиваше в депозитара да подпише акциите, тъй като синът му спи на обяд. Това нямаше да се случи. И като гледам новини или чета вестници, че съм направил нещо лошо, да си спомня за вас на тоя площад и да си ми е чиста съвестта."

 

Новият собственик Николай Вълканов обяви пред  работниците, че токът в мините вече е възстановен и във вторник ще могат да се върнат на работа.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.