Бившият украински премиер е настанена в болница, където ще бъде подложена на интензивно личение...

 

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко, която се намира в затвора, прекрати 20-дневната си гладна стачка, след като беше преместена от затвора в болница, съобщи германският лекар, който я лекува.

 

"Тя прекрати гладната си стачка. Сега започваме да изграждаме нормален хранителен режим", заяви Луц Хармс пред репортери в източния град Харков. Процесът ще отнеме няколко дни, добави лекарят.

 

Според дъщеря й Евгения, Тимошенко е изгубила 10 килограма, докато била на гладна стачка, която тя започна, след като обвини надзирателите, че са я малтретирали, докато била в затвора.

 

Властите преместиха Тимошенко от затвора в болницата в опит да разрешат нарастващата дипломатическа криза заради лечението й, която заплашва да помрачи откриването на Европейското първенство по футбол идния месец.

 

Тимошенко ще започне цялостна терапевтична програма, която ще продължи известно време, най-вероятно това ще отнеме поне осем седмици, заявиха лекуващите я.

 

Неврологът Хармс, който ще помага на екипа украински лекари, беше потвърден от украинските власти като официален лекар на Тимошенко по време на престоя й в болницата.