Междувременно, държавният секретар Хилари Клинтън разкритикува позицията на Русия...

 

Свободната сирийска армия даде 24-часов ултиматум на правителството да изпълни мирния план на ООН. Ако до петък войските на президента Асад не се приберат в казармите си, ще се счита, че бунтовниците вече не са обвързани с документа, обяви техен командир.

 

Във видео, публикувано в интернет, командир на бунтовниците обяви, че правителството трябва незабавно да прекрати огъня, да изтегли войските си, танковете артилерията от сирийските градове и села. Властите трябва да позволят незабавна хуманитарна помощ за районите, засегнати от бойните действия и да освободят всички задържани, се казва още в ултиматума на Свободната сирийска армия.

 

Генералният секретар на световната организация Бан Ки-Мун отправи предупреждение в Истанбул за риска от катастрофална гражданска война в Сирия след избиването на над 100 цивилни в централния сирийски район Хула.

 

Държавният секретар на Хилари Клинтън разкритикува в Копенхаген поведението на Русия, която се противопоставя на всяка нова инициатива на ООН за Сирия, и предупреди, че това може да тласне страната към гражданска война.