Обирджиите успели да отмъкнат само част от парите...

 

Силен взрив разтърси столичния квартал „Надежда" тази нощ. Причината - обирджии са взривили банкомат в опит да откраднат наличните в него пари. Сигнал за инцидента е подаден малко след три часа през нощта.

 

Малко след 3 часа през нощта живеещите в квартал „Надежда" са събудени от мощен взрив. Хората излизат на терасите си, за да видят какво се случва, сред свидетелите на шумния обир има и деца.

 

Майката на това момче подава сигнал на телефон 112 секунди след като видяла, че банкоматът пред кварталния супермаркет е взривен. Екипите на СОТ и полицията идват веднага. Обирджиите обаче вече са избягали, при това с чанти, пълни с пари.

 

Все още се изяснява колко пари са успели да отмъкнат обирджиите, хората в квартала обаче разказаха, че устройството е било заредено предишния ден. Уточнява се и каква е била силата на взрива. Полицията е назначила експертизи на намерените на мястото веществени доказателства.

 

При взрива няма пострадали, стъклените витрини на супермаркета обаче са счупени. Щети има и вътре в магазина, който остана затворен до късния следобед.

 

Репортер: Надя Ганчева

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.