При инцидента е тежко ранен 59-годишен мъж...

Бомба с голям тротилов еквивалент е избухнала минути преди 06:00 часа тази сутрин в Сандански. Взривното устройство било поставено пред офиса на партия „Евророма". 

 

59-годишен мъж от ромски произход е пострадал сериозно при експлозията. 

 

Офисът на партията се използва като кафене за строителни работници.

 

„От два месеца работя тук, в един частен обект. Всяка сутрин към 5 – 5.ч5 ч. отварям клуба и нашите момчета пият кафе там, преди да отидат на работа. Тази сутрин аз се успах  и момчетата бяха дошли преди мен. Единият от тях видял, че под портичката на клуба има някаква чантичка. Дръпнал я и тя гръмнала", разказа за Новините на Нова Тони Ангелов, лидер на ЕВРОРОМА в Сандански.

 

Работниците били петима. Четирима от тях влезли в паркиран наблизо бус, а петият заобиколил и видял мъжката чантичка на стълбите. 

 

Д-р Георги Алексиев от болницата „Свети Врач" обясни, че раненият мъж е със засегнати корем, гърди, лице и ръце.

 

„Има опасност за живота му. Усложненията тепърва ще започнат", обясни медикът.

 

Според Ангелов атентатът е бил насочен срещу него.

 

„Това е предупреждение, пак ще се случи сигурно", казва местният партиен лидер.

 

Полицията работи по всички възможни версии. 

 

„Към момента тече огледът и се надявам експертите от специализираните дирекции да дадат повече информация относно способа за взривяването и вида на експлозива", информира комисар Георги Костов, директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

 

От прокуратурата казаха, че е образувано досъдебно производство, но уточниха, че до този момент Тони Ангелов не се е оплаквал, че е бил заплашван.

 

Репортер: Екатерина Николова