От РЗС бяха категорични, че ще гласуват срещу вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов...

„Не бива по този начин, по който го направи Волен Сидеров, да се манипулира обществото”, заяви лидерът за РЗС Яне Янев в "Здравей, България". Коментарът му беше направен по повод обвиненията на лидера на „Атака”, че Янев е сменил рязко мнението и отношението си към премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.

 

„Под достойнството ми е да коментирам един политически пудел на властта, който си късаше ризите си от парламентарната трибуна във вечна дружба с Борисов и ГЕРБ”, заяви Янев. Според него сега, когато вече „дозите” за Сидеров са спрени, той като „гълъб-преметач няколко пъти се преобърна и стигна до това унизително състояние да стане от националист номер едно на килър номер едно за българския национализъм”. По думите на Янев лидерът на „Атака” е унищожил националната кауза и това, което е могло да се направи „по възможно най-добрия начин с цялостната профанизация, която провеждаше в българския политически живот”.

 

„В политиката трябва да има интелектуален капацитет”, допълни Яне Янев. За сравнение той спомена законопроектите на РЗС и тези, дошли от „Атака”. „В политиката не може да се работи само с крясъци, лозунги и празни приказки”, коментира още Янев.

 

„Да, БСП трябва да издигнат паметник на Цветан Цветанов и всяка сутрин да ходят и да палят свещ, защото, ако Цветанов беше ударил по масата, от 19 министри в началото на мандата за девет имаше абсолютно солидни доказателства да бъдат в затвора”, категоричен беше лидерът на РЗС. Според него „корумпираните министри” на левицата и на Тройната коалиция са длъжни на вътрешния министър, което всъщност е отправена критика към министъра, допълни той.

 

Относно вота на недоверие към кабинета, който ще бъде гласуван днес, от РЗС подчертаха, че категорично ще гласуват срещу вота, „защото това е безкрайно безпринципен бутафорен вот, който показва, че уж БСП и ДПС са някаква опозиция”.

 

Целия разговор с лидера на РЗС Яне Янев вижте във видеото.