Отлагането е поради неявяване на адвоката на защитата

Пети час съдът в Пазарджик не може да даде старт на делото заради процесуална пречка.

 

Единият от адвокатите Хари Харалампиев, който защитава тримата основни подсъдими в процеса, не се яви. Той не е посочил по надлежния ред причината за отсъствието си. Тъй като подсъдимите отказват друг адвокат да ги защитава, делото бе отложено за 11 часа.

 

В уречения час обаче стана ясно, че адвокат Харалампиев е поел друго дело в Районния касационен съд в София и не може да присъства. По уверение на близките му той ще пристигне за делото в Пазарджик към 14 часа. Това стана причина делото да бъде отложено повторно.

 

Днес съдът в Пазарджик трябваше да изслуша петнадесет свидетели, в четвъртък още толкова, а в петък да чуе експертизите на вещите лица.

 

Тази сутрин 200 души от Рудозем, Смолян, Пазарджик и Мадан се събраха отново пред съда, за да протестират в подкрепа на своите духовни водачи. Те носеха със себе си плакати, с надписи от Корана.

 

Главното мюфтийство в България излезе с официална декларация, с която застава зад 13-те подсъдими. В нея се казва: "обвиненията са безпочвени и застрашават националната сигурност".