Сумата за радиоводомер е близо 76 лева с включено пломбиране и монтаж

Ако не сме доволни от услугите на топлинния си счетоводител, най-добрият момент да го сменим, е след като изтече срокът на топломерите, поставени от съответната фирма.


Животът на уредите е 10 години, а до този момент 40 000 апартамента в столицата вече са ги подменили. От тях близо 2% са решили заедно с уредите да сменят и фирмата за топлинно счетоводство.


Най-честата причина за това е недоволството на живеещите от сметките за парно и топла вода и липсата на съдействие и информация от страна на отчитащата фирма. Можем да сменим топлинния си счетоводител, ако две трети от съседите във входа са единодушни в решението си и в избора на фирма. След това домоуправителят подава заявление за смяна на топлинния счетоводител в местния офис на "Топлофикация".


Ако хората изберат счетоводител, който не може да обслужва старите уреди, се налага да ги сменят.


Ако средно на апартамент се падат по три уреда, цената на всеки от тях е между 30 и 33 лева. Това означава, че трябва да извадим от джоба си около 90 - 100 лева.

 

За радиоводомери сумата, която трябва да се плати, е около 76 лева, като включва пломбиране и монтаж, т.е. около 200 лева на апартамент.


Топлинният счетоводител също има право да развали отношенията си с етажна собственост. Когато потреблението в една сграда падне под 50%, не е редно сградата да се отоплява.


Няма случаи, в които топлинният счетоводител е бил съден от недоволни клиенти.


410 000 са топлоснабдените апартамента в София. Към настоящия момент около 10% от тях вече са сменили своите топломери.