От EVN обясниха, че няма следи от експлозия по трансформатора и таблата в избухналия трафопост

Ден след взрива в трафопост в жилищен блок в Бургас продължават описите на унищоженото имущество. Най-сериозни щети от взривната вълна бяха нанесени на два апартамента и магазини.

 

Работна група от EVN - Австрия ще пристигне, за да проведе собствено разследване, успоредно с проверката, която ще направят българските специалисти на компанията.

 

От EVN обясниха, че няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла на трафопоста. Това е установено от първия външен оглед, тъй като екипи на дружеството не са допуснати до съоръжението.

 

Окръжната прокуратура в Бургас пък започна разследване срещу неизвестен извършител.

 

Електрозахранването в кооперацията беше възстановено снощи, след като бе пуснат в действие нов трафопост, монтиран в близост до блока. Жителите пък сами си пуснаха водата. Две от семействата обаче бяха настанени в хотел.

 

Служители на МВР останаха на пост около кооперацията през цялата изминала нощ.

 

Екип на Новините на Нова успя да заснеме най-тежко пострадалото след експлозията жилище – това на Пламен Димитров, който измъкна семейството си от апартамента секунди преди взрива. Как изглежда домът на фамилията в момента – гледайте във видеото.

 
Репортер: Цеца Алексова