За три години от Animal Rescue са намерили дом на 1600 кучета

Интересът към осиновяването на бездомни кучета расте”, каза в „Здравей, България” Стела Райчева от Sofia. За да популяризират осиновяването на кучета, от организацията са направили календар. Той може да бъде закупен срещу 10 лв., които отиват като дарение за приюта в Богров.

 

„Животни и деца се снимат много трудно. Направихме календара за четири дни”, разказа Райчева. Тя допълни, че посланието на календара е „Отивам си вкъщи”.

 

За три години от Animal Rescue са намерили дом на 1600 кучета от приюта в Богров, но едва 300 от тях са в България. Интересът е средно голям и това до голяма степен се дължи на това, че хората не са виждали животните.

 

В момента в приюта в Богров има 500 кучета. Според проучване на Gallup International 50% от собствениците се отказват от малките под една или друга форма. 25% от българите имат кучета, но едва 17% са кастрирани. От всички 2,5 млн. кучета в България 85% живеят на двора.

 

„Това означава неконтролируемо развъждане на дворни животни”, каза Райчева. Според нея решението на този проблем е национална кризисна кампания, общи мерки и най-вече да се образоват хората.