Момичето е настанено в болница без опасност за живота

16-годишно момиче е с изгаряне на хранопровода след консумация на газирана напитка от метална кутийка, съобщиха от „Пирогов”. П. Ц. е настанена в Детско гръдно отделение без опасност за живота.

 

Според лекуващите доктори в кутийката най-вероятно е имало основа, но все ще не е ясно каква.

 
Момичето разказало, че когато отворило кутийката, видяло, че в течността има нещо, наподобяващо гранули. След като отпива от нея, получава остра болка в областта на гърдите и корема и започва да повръща.
 
Състоянието на детето е стабилно, няма никаква опасност за живота му, но предстоят още изследвания. Ще се направи оглед на хранопровода, на стомаха и ще се определи степента на корозивното изгаряне”, обясни д-р Николай Патоков.
 
Според източници на Новините на Нова момичето е купило безалкохолната напитка от квартален павилион за сандвичи. Оттам твърдят, че в същата партида е имало още няколко кутийки. Самата продавачка изпила две от тях и нямала никакви оплаквания.
 
Столичната полиция и Агенцията по храните проверяват случая. 
 
От фирмата производител обясниха за Нова телевизия, че вече все още не разполагат с официална информация по случая. Допълниха, че поддържат връзка с проверяващите органи, но все още не могат да излязат с официално становище.
 
Припомняме, че в началото на март миналата година 49-годишен мъж получи изгаряния на гърлото, след като изпи бутилирана бира. При анализа на съдържанието на питието беше установено, че в течността е имало химически елементи, опасни за здравето на хората.

 

Месец по-рано друг мъж пострада по същия начин, но след консумация на портокалов сок, закупен от бензиностанция.

 

Репортер: Деница Суруджийска