Издание на групировката съобщи, че опозицията не приема версията на управляващите за атентата

Въпреки че от политическото ръководство на „Хизбулла” отказаха официален коментар на разкритията в София, че военните й структури са свързани с атентата в Бургас, един от сайтовете на радикалната организация отбеляза, че опозицията в България не е приела версията, а управляващите следват Израел.   

Лидерът на Българската социалистическа партия Сергей Станишев подчерта, че за обвиненията няма достатъчно доказателства и решението на правителството да обяви, че „Хизбулла”е съпричастна към атаката е опасно за националната сигурност на страната, посочва английската версия на изданието Мoqawama.org.  

В статията се посочва, че Станишев е председател на Партията на европейските социалисти и е направил своя коментар след дълго заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, след което българският вътрешен министър за първи път е посочил военното крило на „Хизбулла” за организатор на терористичната атака.  

„Очевидно е, че българското правителство избра политически подход и само повтаря интерпретацията, която Израел направи ден след атентата, когато разследването даже не беше започнало”, цитира Мoqawama думите на Станишев. Според лидера на социалистите разследването продължава и не може да се говори за решаващи доказателства по отношение на извършителите, още по-малко организацията, която стои зад акцията. По думите му това е абсолютно неоправдано с оглед на националната сигурност.

Изданието на „Хизбулла” припомня, че председателят на БСП е разкритикувал управляващите, че не са представили изчерпателен анализ на пропуските в системата на националната сигурност, довели до осъществяването на атентата.