Лек автомобил се опита да мине през тълпата протестиращи

24-ма младежи са задържани по време на днешния протест на Орлов мост в столицата, съобщават от МВР. Повечето от тях са носели палки, бухалки и ножове и са отведени в Първо и Девето РПУ, се казва още в съобщението. Част от задържаните са с криминални прояви.


Протестът на Орлов мост приключи и с трима ранени – двама мъже и младо момиче. Те пострадаха при опит на лек автомобил да мине през тълпата протестиращи хора.

 

В отговор на реакцията на шофьора на автомобила, млад мъж от протестиращите счупил двете панорамни стъкла на колата. Разрастването на сблъсъка между протестиращите и водача на МПС-то обаче било предотвратено от полицаите.


Задържан е водача на автомобила –28-годишен младеж с инициали Д.Ш. При алкохолна проба с дрегер е отчетено, че е с 1,64 промила алкохол в кръвта. Освен това той не е носил в себе си шофьорската си книжка.


Екип на Бърза помощ е прегледал пострадалият 20-годишен Й.П., който е счупил стъклото на автомобила. И двамата задържани имат предишни регистрации в полицията.
 

„Опитахме се да спрем автомобила, но той тръгна с мръсна газ и поради факта, че нямаше как да се мръднем настрани, предпочетох да се хвърля върху предния капак. В следващия момент се набиха спирачки и аз се изтъркалях напред”, каза пред журналисти един от пострадалите.