Лекарите се бориха за живота на Венцислав Василев в продължение на 12 дни

Почина 53-годишният мъж, който се самозапали в Раднево, съобщиха от клиниката по изгаряния в УМБАЛ "Свети Георги" – Пловдив.

В продължение на 12 дни лекарите се бориха за живота на пострадалия. Той беше транспортиран в пловдивската Университетска болница вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния и тежък токсичен шок, със 75% изгаряния по кожата.

Венцислав Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари, припомня БГНЕС. Василев бил безработен, без работа била и неговата съпруга.

Това е третият случай на самозапалване само за месец у нас. На 20 февруари пред общината във Варна се самозапали Пламен Горанов. Младият мъж почина на 3 март. Хиляди варненци се сбогуваха с него на погребението на 6 март, като отрупаха пространството пред общината с цветя и издигнаха грамада от камъни в знак на протест.

На 18 февруари отчаянието накара друг българин да се самозапали в центъра на Велико Търново. Въпреки опитите на случаен минувач да го спаси, мъжът почина по-късно.