Инцидентът стана пред дома на Виктория Русимова, заплашила да стори същото

Полицаи предотвратиха опит за самозапалване в Ботевград. Задържаният от служителите на МВР Николай Гацев се залял със запалителна течност пред дома на Виктория Русимова, 44-годишната жена, която заплаши да извърши същото, ако бъде принудена да освободи ипотекираното си жилище.  

 

И днес протестиращи от палатковия лагер до парламента отидоха да я подкрепят, като преградиха пътя на съдия-изпълнителя с жива верига.

 

В драмата на ул. „Преслав” в Ботевград взеха участие протестиращи от палатковия лагер в София, семейството на Виктория Русимова, полицаи и пожарникари, адвокати и съдия изпълнител. Съпругът й не можеше да си намери място. 


Въпреки опитите на полицията да овладее напрежението, в един момент всички усетиха, че по стълбищата на входа се лее бензин. Само че вместо самата Виктория да посегне на живота си, както тя беше обявила да го направи, с горивната течност се беше залял нейният адвокат – Николай Гацев. Той беше арестуван и отведен. 


Малко след това на място пристигна началникът на полицията в Ботевград, както и кметът на града. След разговор с протестиращите, кметът Георгиев се качи в спорния апартамент и договори със съдебния изпълнител и семейството на Виктория отсрочка и предоставяне на общнско жилище. 


Подробности гледайте във видеото.