Полицаите получиха тримесечен срок, за да отслабнат

Полицаи с наднормено тегло в Непал получиха тримесечен срок, за да отслабнат. Мярката е част от новата програма на властите за борба със затлъстяването.


Непалските власти създадоха специален мобилен екип, чиято единствена задача ще бъде да проверява теглото на полицаите. Членовете на групата ще имат нелеката задача да премерят всичките 60 000 полицаи в страната и да се уверят, че те са в добра физическа форма. Ако не са, трябва да им предпишат подходящ хранителен режим и физически тренировки.


Говорителят на Националната полиция заяви, че мярката е изключително необходима, тъй като служителите на реда контактуват ежедневно с хората, и ако са с наднормено тегло не оправдават очакванията на обществото за добър и здрав външен вид.


Засега ръководството на полицията е дало на униформените срок от 3 месеца, за да влязат във форма. Ако за този период не отбележат успех, ще бъдат записани на принудителни тренировки по йога. Те щели да помогнат за овлазяване на стреса, за подобряване на физическите и умствените способности на полицаите, както и на тяхната дисциплина, каза още говорителят.