Ако не стана премиер, сядам зад депутатската банка, категоричен е лидерът на ГЕРБ

"Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Когато стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първото си изявление след неделния вот пред вестник „Труд”.


"Защо Роман Василев от градската прокуратура пое този случай? Той е от компетенцията на районната прокуратура", пита Борисов.


От обвинението вече обявиха, че се води разследване за длъжностно престъпление. По такива случаи работи градската прокуратура, особено ако проверката включва и служители на Министерския съвет. Иначе изборните престъпления са в ресора на районните прокурори.


Лидерът на ГЕРБ отново подчертава, че ще даде пресконференция след обявяването на официалните резултати от ЦИК.


"Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко", обясни той. И не скри възмущението си от твърденията на втората политическа сила „Коалиция за България”, че се чувстват победители.


Борисов уточни, че държи да бъде направен анализ на изборните резултати, да се разгледа разреза на вота.


"Не е случайно, че младите гласуват за нас...", коментира лидерът на ГЕРБ.


"С никого не преговарям още, все едно какви глупости пишат. Не гледам телевизия и не чета, дори се карам, като е включен канал с новини", категоричен е Борисов.


"Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента, нали там се коват законите", обяви още той.


През 2005 г. тогавашният главен секретар на МВР участва в партийните листи на НДСВ за парламентарния вот. Той бе водач в Пловдив-област и в Благоевград. И макар да "издърпа" листите на царистите, така и не се закле като депутат. Тогава народен представител стана неговият доктор - Лъчезар Иванов, а Цветан Цветанов, който беше четвърти в Благоевград, не влезе.