Основен акцент в материалите е искането за касиране на вота от страна на ГЕРБ

Политическата ситуация у нас е във фокуса и на чуждите медии. Основен акцент в материалите е искането за касиране на вота от страна на партията, спечелила изборите.


Искането, което от ГЕРБ обявиха, че ще внесат в Конституционния съд , предизвика бърза реакция от Би Би Си. Британската медия обяви новината като „извънредна” в новинарския сайт.  БиБиСи посочва, че сформирането на стабилно правителство в България изглежда като почти непосилна задача, предвид разпределението на местата в парламента.


Според британските журналисти следващият кабинет ще има сериозни предизвикателства в управлението си като договарянето на еврофондове за следващите 7 години, изготвяне на бюджет за 2014-та година и опит за потушаване на обществения гняв, породен от ниския стандарт на живот.


Агенциите Ройтерс, Франс Прес, Асошиейтед Прес и ИТАР-ТАСС също отразяват днешните събития. Тези водещи световни медии акцентират върху това, че политическата обстановка в най-бедната страна в Европейския съюз остава крайно нестабилна на фона на скандалите с подслушвания и фалшиви бюлетини.