Ние сме в парламента, но не ни пуснаха, заяви лидерът на НФСБ

На три основни групи раздели гласоподавателите на „Атака” лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов в предаването „Здравей, България”.

 

"Направих си труда да ги разделя на три основни групи, за да разбера неочаквания и неестествен резултат на „Атака”, заяви Симеонов. Според него първата група са политически неграмотни хора.

 

„Основното послание, което вдигна резултата на „Атака”, беше популисткото вдигане на пенсиите на 500 лева, а минималната заплата на 1000 и то сега. Тази група, която повярва на това, има все още доста примитивно мислене и политическа неграмотност. Тези хора повярваха на това и така се вдигна рязко процентът на „Атака”, заяви Симеонов. 

 

Втората група според нрго са били купени ромски гласове. 

 

„Втората основна група гласоподаватели на „Атака” бяха купените цигани. Те бяха облечени с фланелките на Волен Сидеров и гласуваха за „Атака”. Сами признаха, че са взимали по 20 до 50 лева, за да гласуват”, заяви Симеонов.

 

Третата група били тези, които припознават национализма през лицето на Волен Сидеров.

 

„Те са лоялни и за тях не мога да кажа нищо лошо. Това са около 1-1,5%, от гласувалите за „Атака”, които гласуват по убеждение”, заяви Симеонов.

 

Лидерът на Националния фронт за спасение на България твърди, че неговата партия също трябва да е в парламента, защото е прескочила прага от 4%.

 

„Ние сме в парламента, но не ни пуснаха. Става въпрос за огромни нарушения на три нива”, смята Валери Симеонов.  

 

Според него в паралелното преброяване НФСБ е получил  4,11%.

 

„След това нещо стана и процентите паднаха. Ощетени сме с много гласове. Само от Габрово с 659 гласа”, изчисли Симеонов. Той смята, че и ГЕРБ, и БСП са били против влизането на НФСБ в парламента.

 

Симеонов отхвърли твърденията за сближаване между него и ГЕРБ. 

 

Нито сме се чували, нито сме се виждали с г-н Борисов. Вече три години не говоря с него”, заяви Симеонов. Той поясни, че тъй като НФСБ няма право да подаде жалба до Конституционния съд за касиране на изборите, от партията са пратили жалбата си и до ГЕРБ, и до БСП, за да я внесе някоя от двете най-големи партии. Тогава ГЕРБ са решили да входират жалбата на НФСБ.

 

Симеонов отхвърли и обвиненията на Сидеров, че е организирал протестите пред централата на партия „Атака”.