Концесионерите не подкрепят идеята, тъй като услугата зависи от привлекателността на плажната ивица

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) иска цените на чадъри и шезлонги по плажовете да се регулират. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева ще се среща с концесионерите на плажовете, за да решат как да се регулират цените, предлагани на пясъчната ивица.

 

Концесионерите на плажни ивици са убедени, че не може да има регулиране на цени на шезлонги и чадъри, тъй като услугата, която се предлагат, зависи от привлекателността, както и капацитета на самия плаж. В Слънчев бряг под регулиране на разбират намаление на цените.

 

За чадър и шезлонг в момента в Слънчев бряг се плаща по 8 лева, докато миналото лято цената е била 7 лева. Поскъпването е наложено от високата концесионни такса, която за плажа в Слънчев бряг надхвърля 2 млн. лева.Затова стопаните не подкрепят идеята.

 

Такова е становище и на останалите концесионери на пясъчната ивица в Слънчев бряг. Според тях уеднаквяване на цените на чадъри и шезлонг ще доведе до невъзможност да съберат сумата необходима за концесионна такса.

 

В Бургас за чадър и шезлонг плажуващите плащат по 3 лева. И тук стопаните не приемат идеята.

 

Репортер: Цеца Алексова