По-рано протестиращи изразиха недоволството си, хвърляйки рула тоалетна хартия към сградата на Министерски съвет

Протестите в цялата страна продължават и във вторник, 18 юни.

 

По данни на Общинската полиция в София излезлите на улиците в петата вечер на протести са над 10 000 души. Първоначално оттам съобщиха за 8000 протестиращи. След 20.00 ч. репортерите на Нова видяха, че техният брой се удвои, а от Общинска полиция потвърдиха, че е над 10 000. 


Малко след 18 ч. пред Министерски съвет на пл. „Независимост” започнаха отново да се събират протестиращи. Техните призиви „Оставка” огласяваха цялото пространство между Президентството и Министерския съвет. Някои от протестиращите изразиха недоволството си, хвърляйки рула тоалетна хартия към сградата на Министерски съвет


По правило, малко по-късно протестиращите се отправиха към "Орлов мост", а след това и към  централите на някои от партиите. 


Общинска полиция: Протестиращите са над 8000 души Около 21.00 ч. протестиращите блокираха движението на „Орлов мост”. Те изпълват пространството от „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „Васил Левски” и от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Моста на влюбените.

 

Преди 22:00 часа протестът мина пред централата на БСП, където хората бяха посрещнати от кордон на полицията, а след това стигнаха и до централата на ДПС.

 

Преди да стигнат пред централата на "Атака" обаче бяха отклонени от полицията. За да се избегнат провокации, мястото е обградено от десетки полицаи. 

 

По-рано - около 17 часа пред партийната централа на „Атака” започнаха да пристигат активисти и привърженици на партията от столицата и от страната, като техният общ брой възлиза на около 200-300 души. По техни думи, те дошли да защитят централата. Там са и депутати на "Атака", включително и лидерът на партията - Волен Сидеров.


Протестиращите не стигнаха до централата на ”Атака”Има информация, че от партията са поискали данни от МВР за охраната, която щяла да бъде осигурена през вечерта около централата на "Атака". 

 

Oт началото на днешния протест до 20.00 ч. са задържани 9 души в столичното Пето РУП, като първите бяха изведени от полицията малко след началото на митинга пред Министерски съвет. Някои от задържаните са разполагали с хладно оръжие и други предмети, забранени при посещение на масови прояви. Някои от тях са били и без документи за самоличност.


С помощта на гражданите са локализирани групи, за които има данни, че подготвят безредици


Допълнителна информация, както и кадри от протеста ще намерите във видеата.

 

Последната актуализация на новината е в 22:48 часа