Той допълни, че се надява Станишев е прозрял, че протестите не се организират от политически сили

„Готов съм да се върна в парламента, ако Станишев дойде и се извини”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, предаде БГНЕС.


„Г-н Шулц прекрасно знае, че аз три пъти им предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от „Атака”, допълни Борисов и даде за пример поведението на Волен Сидеров по време на КСНС при президента – поведение, за което според него БСП и ДПС са знаели.


Относно протестите, бившият министър-председател коментира, че истински се надява, че лидерът на БСП Сергей Станишев е прозрял, че протестите не се организират от политически сили, а са израз на недоволството на хората. 


„Всеки, който си помисли или се опита да яхне подобен протест, ще бъде все едно яхва тигър – ще го свалят и ще го изядат. На тяхно място много отдавна да съм подал оставка, заяви още лидерът на ГЕРБ.


Той отказа да отговори дали с Мартин Шулц са обсъждали и теми извън протокола:


С Шулц се видяхме, защото от много години сме приятели, работили сме заедно и това беше една демонстрация, че в Европа политически опоненти работят заедно. Това е европейски манталитет.”


„Мартин Шулц е изключителен политик. Той заяви, че ще се отзове във всяка една централа – без значение дали е на Кунева, на Костов, веднага, когато искат да говорят за общата политика на България”, допълни още Бойко Борисов.