Някои от сочените за касоразбивачи филми, не оправдаха очакванията

Суперзвезди и супергерои внасят безпорядък в летния боксофис. Въпреки тези филмови бедствия, 2013 г. все още се очертава като рекордна по отношение на летния боксофис.


Уил Смит и Том Круз вече претърпяха унижение през това лято. Възможно ли е следващата суперзвезда на Холивуд Джони Деп да изпадне в подобно срамно положение? Съдейки по приходите и реакциите на критиката, отговорът е "Да", твърди ДПА. Въпреки че Деп и режисьорът Гор Вербински направиха от „Карибски пирати” касоразбивач, сега нещата не стоят така, твърди критиката. Но в Холивуд никога нищо не се знае...


"Забвение" с Том Круз, "Земята: Ново начало" с Уил Смит и дори екшън трилърът "Белият дом: Под заплаха" отпаднаха от А група, въпреки че бяха фаворити в летния боксофис.


Президентският филм "Белият дом: Под заплаха" изглеждаше обречен на успех. Но вместо триумф, лентата спечели само 25 млн. долара от продажбата на билети, нареждайки се след продукции като "Университет за таласъми", "Z-та световна война" и "Нежна полиция".


Още по-лоша съдба сполетя Уил Смит. Неговият суетен проект "Земята: Ново начало" с бюджет от 130 млн. долара спечели само 60 млн. след излизането си на екран в края на май.


Въпреки лошите прогнози, 2013 г. все още се очертава като рекордна по отношение на летния боксофис. Само през юни общите приходи от продажбата на билети в САЩ възлизат на 1,25 млрд. долара - с 18% повече от предходната година. Лентата "Мъж от стомана" за приключенията на Супермен спечели над 520 млн. долара в световния боксофис, поставяйки рекорд за месец юни.


„Железният човек” реализира 1,2 млрд. долара от продажбата на билети.


Успех пожънаха и продукциите "Пропадане в мрака" и "Бързи и яростни 6", съответно с 428 млн. и 682 млн. долара в световния боксофис.


Въпреки това, критиката отново е сурова, казвайки, че освен "Железният човек“ 3 с Робърт Дауни-младши, никой от сезонните хитове не включва участието на холивудски звезди от А-листата.